Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Gleccseromlás

A Szürke-gleccser jégtakarójának egy hihetetlenül nagy darabja látványosan letörik és felborul Dél-Patagóniában, Chilében. A Szürke-gleccser jégtakarója a hőmérséklet emelkedése és a csapadékmennyiség változása miatt csökken. A gleccser a "Dél-Patagóniai jégmező" része, amely a világ 2. legnagyobb összefüggő extrapoláris jégmezője, és Dél-Amerika legnagyobb édesvíztározója.

A Szürke-gleccser híres a nyári őrült gleccserfal-omlásokról, amikor nagy - gyakran akár 30 m magas - jéghegyek törnek le a gleccserről, és omlanak a Szürke-tó vizébe. Az ilyen gleccserborulások hatalmas hullámokat keltenek, a víz gyakran több tucat méter magasra csapódik fel. Maga a gleccser körülbelül 6 km széles, és átlagosan több mint 30 m magas a víz felszíne felett.

Szerencsére senki sem sérült meg, mivel a hajók biztonságos távolságban maradnak a gleccsertől (nem véletlenül).

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel 100.000 főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(Via)

Tovább


Leomlott vasúti híd

Dél-Chilében összedőlt egy híd az éppen áthaladó tehervonat alatt.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hatvanezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:  Úszni a láva mellett
Szem-Szájnak gasztroblog:  Így készül a favágó torta
Macskaőrség:  Macska a cserépben 2
Napi fotó: Fontos a jó dizájn

(via)

Chile híd vasútiChile híd vasúti

Tovább


Szépséges Patagónia

Martin Heck hat héten keresztül 7500 kilométert utazott a világ egyik legszebb táján, Dél-Chilén és Argentinán keresztül, hogy elkészítse a timelapse videó alapjául szolgáló 100 000 fényképet.

PATAGONIA 8K from Martin Heck | Timestorm Films on Vimeo.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a több mint huszonnyolcezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog:  Fotó-realisztikus papírvagdosás

Szem-Szájnak gasztroblog: 

Macskaőrség:   Dühös macskák

Napi fotó:  Frédi

 

(via vimeo)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Napi videó
Itt gyűjtöm azokat a videókat, amelyeket szeretném, ha mások is látnának. A különleges, érdekes, egyedi vagy csak egyszerűen szép felvételeket.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség | Szem-szájnak

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog