Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Azok a csodás keleti sárgaréz edények

Lenyűgöz, ahogy a munkások a legtöbb munkát a földön guggolva vagy pici sámlin ülve végzik. Meglepő, hogy milyen ügyesen használják a lábukat harmadik kézként. Megdöbbent, hogy a munkát az olvadt fém és a forró öntőformák között egyszerű vászonruhában és mezitláb végzik. Ázsiai kis műhelyekben így készülnek azok a csodás keleti sárgaréz edények.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel hetvenötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(via)

Tovább


Sporteszközök kézimunkával

Ma már a nagy sportszergyárak millió számra ontják a különböző sporteszközöket, mégis lehet olyan műhelyeket találni, ahol még kézimunkával készül minden egyes darab. De ezeken a videókon egészen megdöbbentő körülmények között készül a sznúker dákó, a gyeplabda ütő, és a krikett (esetleg tenisz) labda. A rettenetes munkakörülmények szegénységről tanúskodnak. A videókban nem volt feltüntetve hol készültek, valahol Ázsiában működnek ezek a műhelyek, a sportok alapján valószínűnek tartom valamelyik volt brit gyarmati országban. A módszerek alapján úgy tűnik belepillanthatunk a szakma múltjába, ezek a módszerek az indulás óta nemigen változtak. Azon sem lennék meglepődve, ha a hagyományok okán ezek a darabok a legelitebb klubokba kerülnének.

Így készül a dákó.

Hasonló körülmények között készül a gyephoki ütő.

Hihetetlennek tűnik, de még ma is készülnek kézzel teniszlabdák.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz közel hetvenezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

műhely kézimunka sport dákó sznúker gyeplabda ütő krikettlabda

(via)

Tovább


Nézz a lábad elé!

Autószerelő műhelyben megfontolandó tanács.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz több mint hatvanezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden egyéb, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Toochee blog: 37 év után havazott a Szaharában 
Szem-Szájnak gasztroblog:   
Libamáj torony
Macskaőrség:  Karácsonyi kármegelőzés
Napi fotó: Akkor is szánkózni fog

(via)

autószerelő mühely akna beesikautószerelő mühely akna beesik

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként, mint író. Máskor, mint tudományos szerkesztő. Egyébként, mint érdeklődő ember.


Napi videó
Itt gyűjtöm azokat a videókat, amelyeket szeretném, ha mások is látnának. A különleges, érdekes, egyedi vagy csak egyszerűen szép felvételeket.


További blogjaim:
Toochee blogzin | Macskaőrség | Szem-szájnak

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog